woensdag 12 september 2012

Het gevaar van een makkelijk e-mail adres.

Een makkelijk e-mail adres, het lijkt zo handig. Stuur maar naar info@.....

Alleen zit hier wel een gevaar in. Bij e-mail betekent een één verkeerd teken in de naam van de ontvanger dat het bericht mogelijk bij heel iemand anders terecht komt. Je wilt een e-mail naar funda.nl sturen en stuurt het per ongeluk naar info@fundaa.nl. Dan komt het bericht heel ergens anders terecht dan bedoeld.
Er wordt steeds meer vertrouwelijke informatie via de e-mail verstuurd. Ook in de makelaardij: denk eens aan biedingen, informatie voor taxaties en verkoopadviezen.
Er is hier een eenvoudige oplossing voor te vinden. Aan de domeinnaam is niets te veranderen, maar wel aan het gedeelte voor het @-teken.
Maak meerdere e-mail adressen aan met iets minder voor de hand liggende namen ( zoals b.v. taxatie2012) en laat deze (automatisch) doorsturen naar het algemene e-mail adres. De meeste providers laten het aanmaken van een groot aantal e-mail adressen toe, zonder dat daar extra kosten voor worden gerekend. Wordt de e-mail nu verkeerd geadresseerd, dan komt deze niet bij de verkeerde aan, maar kan het bericht niet afgeleverd worden omdat het betreffende adres niet bestaat. Er wordt er een foutmelding naar de verzender verstuurd. Dit geeft een kans om zonder dat de informatie verkeerd terecht is gekomen de fout te herstellen.